Kommentti
Ravintola Aihki on ansainnut paikkansa Kauppalehti Option vuosien 2022 ja 2023 Suomen parhaimpien ravintoloiden arvosteluissa loistavalla 16+ arvosanalla. Saavutuksen taustalla on keittiömestari Anssi Riihimäen kyky luoda herkullisia ja näyttäviä annoksia, jotka hurmaavat sekä maku- että näköaistit.
Anssi Vuoden Kokki finaalissa 29.10.2021 / Kuva Santeri Stenvall

Ravintola Aihkin keittiöfilosofia

Aihki-ravintolan keittiötä ohjaa lahjakas ja innovatiivinen keittiömestari Anssi Riihimäki. Hän on lyhyessä ajassa nostanut ravintolan tarjonnan uudelle tasolle, perustaen filosofiansa laadukkaiden paikallisten raaka-aineiden hyödyntämiseen ja yhteistyöhön paikallisten kumppanien kanssa.

Anssi yhdistää näihin arvoihin perinteisen ja modernin pohjois-skandinaavisen ruokakulttuurin, luoden mielenkiintoisia ja maukkaita annoksia ravintolan vieraille. Hänen johdollaan Ravintola Aihki onkin saanut tunnustusta ja menestystä myös Kauppalehti Option Suomen parhaimpien ravintoloiden vuoden 2022 ja 2023 sijoituslistauksissa.

Juttuvinkki:
"Aihki on komea lisä Lapin ravintolatarjontaan" & "Tässä ne ovat: Suomen parhaat ravintolat"

Ravintola Aihkin kasvimaa on konkreettinen osoitus Anssin sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Hän on itse tiiviisti mukana kasvimaan toimissa, tehden kaikki aina perunan istutuksesta erilaisten vihannesten kokeiluihin. Anssin vastuulla on myös sesongeittain vaihtuvien ruokalistojen suunnittelu ja valmistus, aina raaka-aineista tarjottaviin annoksiin asti.

Vuoden Kokki-finalisti ja jatkuvan oppimisen puolestapuhuja

Anssi ammentaa inspiraatioita pohjoismaisesta keittiöstä lisäten siihen oman modernin otteensa. Hän on osallistunut Vuoden Kokki -kilpailuun useamman kerran, saavuttaen viimeisimmällä vuoden 2021 kisakerrallaan loistavan menestyksen suoriutuen kilpailun finaalivaiheeseen. Kilpailuissa Anssi on saanut tunnustusta muun muassa innostuneesta asenteestaan sekä halustaan kehittyä ja voittaa.

Kilpailut ovat antaneet Anssille mahdollisuuden jakaa osaamistaan ja verkostoitua muiden kilpailijoiden kanssa. Tapahtumissa solmitut kontaktit ovat tuoneet Ravintola Aihkiin monia ammattitaitoisia kokkivierailuja sekä erikoistilaisuuksia, kuten Essi Avellanin kanssa järjestetyt samppanjaillalliset sekä Suomen Bocuse d'Or edustajien kokkivierailut. 

Juttuvinkki:
"Pyhällä huippuravintola Aihkissa maistellaan samppanjaa Essi Avellanin kera ja kokataan Bocuse d'Or -tähden kanssa."

Anssi on työskennellyt monissa tunnetuissa ravintoloissa, kuten Havis, Sundmans krog, Grotesk, Savoy, OLO ja Ultima. Harjoittelujakso Belgiassa ja Hollannissa toivat hänelle kansainvälistä kokemusta, joka näkyy nyt vahvasti myös Aihkin annoksissa. Anssille elämysten tuottaminen asiakkaille sekä henkilökunnan ammattitaidon kehittäminen ovat tärkeitä arvoja.

Missio - Suomesta tunnistettava ruokamatkailun maa

Vaikka Anssi onkin saavuttanut jo paljon urallaan, hänellä on jatkuva halu menestyä ja oppia lisää. Motto ”Ensi kerralla paremmin” ohjaa hänen toimintaansa. Tulevaisuudessa Anssi haluaa olla mukana rakentamassa Suomesta tunnistettavaa ruokamatkailun maata mielenkiintoisella ravintolakulttuurilla.

Anssi onkin ollut mukana kehittämässä porosta saatavien raaka-aineiden tarinallistamista Itä-Lapin Kuntayhtymän Perinneruokahankkeen parissa. Hankkeen luennon ja presentaation kautta voit tutustua erilaisiin poronvalmistustapoihin ja mahdollisesti löytää uusia ideoita poron käyttämiseksi niin ravintoloissa kuin kotikeittiössäkin:

Juttuvinkki:
"Miltä mais­tui­si sa­vus­tet­tu po­ron­sy­dän tai ve­ri­kree­mi – Pal­kit­tu kokki Anssi Rii­hi­mä­ki ke­hit­te­lee uusia po­ro­re­sep­te­jä."

Ravintola Aihkissa Lapin raaka-aineet ja suomalainen ruokakulttuuri luovat uudenlaisen pohjois-skandinaavisen ravintolaelämyksen. Saavu siis nauttimaan Anssi Riihimäen loihtimista herkullisista annoksista ja tunnelmallisesta illasta Ravintola Aihkissa – tämä maistelumenu ei jätä ketään kylmäksi!

Varaustiedustelut ja pöytävaraukset viimeistään 24 h ennakkoon

Sähköpostitse: aihki@experiencepyha.fi
tai puh. +358 41 318 8876
tai varauskalenterimme kautta

      

Lisää kommentti

Email again: