Laadukas ja moderni pohjois-skandinaavinen ravintola Pyhällä

Ravintola Aihki yhdistää Lapin puhtaat maut, paikalliset raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön – tarjoten ainutlaatuisen makumatkan tunturien keskellä.

Avaamme ovemme kesätauon jälleen 29.10.25, tarjoillen vieraidemme nautittavaksi:

6-ruokalajin Chef’s Signature Menu | 116€ / hlö (varaus 24h ennakkoon). Tämä elämysmenu vaihtuu kausittain ja seuraa Lapin vuodenaikojen rytmiä. 
4-ruokalajin Daily Chef’s Menu | 85 € / hlö (myös ilman ennakkovarausta).

Huomioimme erityisruokavaliot mielellään ennakkoilmoituksella. Vegaaninen ja täysin maidoton herkuttelumenu saatavilla 3-ruokalajin kokonaisuutena, viiniparituksineen.

 Tiedustelut ja pöytävaraukset:

Sähköpostitse: aihki@experiencepyha.fi
Puh. +358 41 318 8876
Varauskalenterimme kautta.

Varauskalenteri

      
  

Juhla- ja teemaillalliset

Järjestämme Aihkissa erilaisia taidenäyttelyitä, konsertteja ja erityisiä kulttuuri- & ruokateemailtoja. Katso tarkemmat tiedot tulevista erikoisillallisista alta.

Makujen juhla – Pikkujouluillalliset Aihkissa 31.10. & 14.11. klo 19.00

Tunnelmallinen pikkujouluillallinen kynttilänvalossa. Luvassa on 4 ruokalajin juhlamenu, livemusiikkia ja paikallisia makuja Anssi Riihimäen keittiöstä. Kaikille avoin juhlaelämys - lue lisää ja varaa.

Pyydämme vieraita saapumaan paikalle 15 minuuttia ennen illallisaikaa.

Aihkin aukiolo ja tarjoilut:

Aamiainen | 8:30–10:30

Pöytiin tarjoiltu tuore kahvi, kotimaisista raaka-aineista koostettu buffet ja pientä ylellisyyttä lisämenusta: saatavilla erikoiskahveja, Mimosaa ja päivän lämpimiä valintoja, kuten Eggs Benedict.

Illallinen | 18:00 & 20:00 (ma–la)

Illallismenumme vaihtuu kausittain, tarjolla on sesongin parhaista raaka-aineista rakennettuja makuja ja viiniparituksia. Ravintola on avoinna myös ei-majoittuville vieraille ennakkovarauksella.

Palkittu keittiö Suomen parhaiden joukossa

Ravintola Aihki on noteerattu kahdesti Kauppalehti Option Suomen parhaiden ravintoloiden listalla (2022 & 2023), arvosanalla 16+. Saavutus kertoo keittiömestari Anssi Riihimäen tinkimättömästä otteesta: jokainen annos on visuaalinen ja kulinaristinen taideteos, rakennettuna paikallisten raaka-aineiden varaan.

Anssi on kehittänyt Ravintola Aihkin keittiöfilosofian, joka yhdistää vastuullisuuden, Lapin luonnon raaka-aineet ja modernin pohjoismaisen keittiön ammattimaisuuden.

Anniskeluoikeudet ja viinikellari

Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 rakentaneet myös viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.

Kotaillallinen järven rannalla

Sunday Morning Resortin päärakennuksessa sijaitsevan ravintolan lisäksi rannalla sijaitsevassa kodassamme loihditaan erityisesti lappilaisia herkkuja - tunnelmallisen nuotiotulen äärellä nautittavaksi. Kotaan mahtuu ruokailemaan 18 henkilöä ja se toimii myös tilausravintolana.

Lue lisää ja varaa Kotaillallinen Pyhäjärven rannalla.

Vastuullisuus ravintolassamme

Aihkissa ruoka valmistetaan aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen. Hyödynnämme mahdollisimman paljon lähialueen raaka-aineita ja keräämme sekä kasvatamme itse luonnon antimia. Ravintola Aihki ja Sunday Morning Resort ovat myös hiilineutraaleja: käytössämme on ekologinen lämmitysjärjestelmä sekä kuusi hehtaaria omaa metsää, jotka toimivat kohteemme hiilinieluna.

Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Kompostimulta hyödynnetään resortin pihapiirissä sijaitsevalla peruna- ja vihannesmaalla, jossa käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita. Ravintolassa käytetään kestäviä ja laadukkaita tekstiilejä, jotka pestään omassa pyykkihuollossamme kuljetuspäästöjen minimoimiseksi.

Ravintolamme Oiva-raportin löydät täältä.