Laadukkaan ja modernin pohjois-skandinaavisen ruoan ravintola Pyhällä

Toimimme iltaisin auki olevana tilausravintolana ennakkovarauksella.

Lokakuussa olemme auki ti-la klo 18-23. Tarjolla 5 ruokalajin maistelumenu (72€/hlö) huolella valikoidun viinipaketin kera (51€/hlö). Menumme vaihtuu säännöllisesti sesongin ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

Huomioimme mielellämme erikoisruokavaliot menussa 
ennakkoilmoituksella viimeistään vuorokausi ennen illallista.
Huomioittehan kuitenkin, että vegaanisena herkuttelumenu onnistuu 3 ruokalajin kokonaisuutena.

Viinikellaristamme löytyy myös vegaaniset viinivaihtoehdot.

Tervetuloa nauttimaan Aihkin tunnelmasta ja hyvästä ruuasta!

Tiedustelut ja pöytävaraukset (aina ennakkoon) sähköpostitse
aihki@experiencepyha.fi
tai puh. +358 41 318 8876

Yksityisseurueille ja ryhmille räätälöimme mielellämme tarjouksen
Yhteydenotot: aihki@experiencepyha.fi   

Loka-marraskuussa Parksiden majoittujille ilmainen kuljetus ravintolaan ja takaisin!

Teema- ja erikoisillalliset:

Lauantaina 30.10 saame nauttia sellon ja pianon vuoropuhelusta, kun sellisti Janne Järvilehto ja pianisti Tarmo Järvilehto saapuvat konsertoimaan Ravintola Aihkiin kello 19.00 alkaen. Musiikillinen illallinen alkaa ohjelmiston jälkeen kello 20.00. Viiden ruokalajin maistelumenu 92€/hlö sekä viinipaketti 51€/hlö, konsertti kuuluu illallisen hintaan.

Esiintyjät:
Janne Järvilehto aloitti sello-opinnot 7-vuotiaana Hyvinkään musiikkiopistossa ja on keväästä 2015 alkaen opiskellut Sibelius-Akatemiassa. Janne on osallistunut lukuisille sellonsoiton mestarikursseille ja kansainväliselle Musica Mundi
-kamarimusiikkifestivaalille, sekä ottanut osaa kotimaisiin ja kansainvälisiin kilpailuihin.

Tarmo Järvilehto toimii Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina. Hän opiskeli pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Tapani Valstan oppilaana ja sitä ennen Tampereen konservatoriossa sekä yksityisesti Tarmo Huovisen johdolla. Hän on esiintynyt paitsi kotimaassa myös Australiassa, Etelä-Afrikassa, Israelissa, Kanadassa sekä useissa Euroopan maissa.

Vuoden 2021 Suomen Bocuse d`Or kilpailija Mikko Kaukonen saapuu kokkivierailulle ravintola Aihkiin 10.-11.12.

Maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d`Orin -finaali kilpailtiin 26.-27.9 Lyonissa, jolloin Suomi sijoittui hienosti kuudenneksi 21 kilpailevan joukkoeen joukosta. Mikko saapuu vierailemaan joulukuussa myös Ravintola Aihkin keittiöön.

Mikko on suunnitellut Aihkiin sopivan 5 ruokalajin herkuttelumenun, jonka hän toteuttaa keittiömestarimme Anssin kanssa yhteistyössä. Illalliselle järjestetään kaksi kattausta, kello 17.00 ja 20.00. Joulukuussa onkin siis tarjolla erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan Suomen kilpailuedustuksen taidonnäytteisiin!

Menulle (99€/hlö) on valittu viinikellaristamme suositusviinit ja viiniohjelma (69€), sisältäen alkumaljan.

Kokouspaketit ja pikkujouluruokailut varattavissa nyt!
Varaa työporukallesi/yhteisöllesi tunnelmallinen pikkujouluruokailu majoituksineen ja savusaunan sekä paljujen kera upealle resortillemme.


Tiedustelut ja varaukset:
sales@experiencepyha.fi
aihki@experiencepyha.fi

Elämyksiä paikallisista raaka-aineista, Lapin luontoa kunnioittaen

Keittiömestari suunnittelee sesongeittain tarjottavat ruuat, vastaa korkealaatuisten raaka-aineiden hankinnoista sekä valmistaa tarjottavat ruuat suurella sydämellä.

Ruokiin olemme sovittaneet huolellisesti valittuja eurooppalaisia laatuviinejä viinikellaristamme.

Käytämme paikallisia, luonnonmukaisia raaka-aineita ja valmistamme ne rakkaudella. Lappilaisuuden lisäksi haluamme yhdistää ruokaamme skandinaavisia moderneja sävyjä. Tarjoamme ruokaa, jolla on tarina kerrottavanaan.

Aamiainen

Aamiaisemme on rauhallinen ja miellyttävä aloitus hyvälle päivälle. Aamiainen tarjoillaan pöytään ja voitte rauhallisesti nauttia vastavalmistetuista ja tuoreista tarjottavista.

Majoittuville vieraille on oleskelun aikana erilaisten päivällisten lisäksi tarjolla tilauksesta myös lounaat tai vaikkapa retkieväät.

Illallinen

Kausittain vaihtuvista illallismenuista löytyy upeita vaihtoehtoja juhliin tai erityisiin hetkiin. Ravintola toimii tilausravintolana pöytävarauksin ja menuita on viikoittain tarjolla tiistaista lauantaihin (elo-syyskuu 2021, usein myös erityisinä juhlapyhinä. Rannalla sijaitsevassa kodassamme loihditaan puolestaan erityisesti lappilaisia herkkuja.

Anniskeluoikeudet ja viinikellari

Ravintola Aihkissa, kuten koko resortissamme on täydet anniskeluoikeudet kokonaisvaltaisen ruokaelämyksen takaamiseksi. Olemme syksyllä 2020 myös rakentaneet viinikellarin, jonka tarjontaa esittelemme mielellämme.

Kota

Sunday Morning Resortin päärakennuksessa sijaitsevan ravintolan lisäksi rannalla sijaitsevassa kodassamme loihditaan erityisesti lappilaisia herkkuja - tunnelmallisen nuotiotulen äärellä nautittavaksi. Myös kota toimii tilausravintolana. Kotaamme mahtuu 10 henkilöä ruokailemaan.

Kulttuuri & ruoka-teemaillat

Laadukkaan ruuan lisäksi haluamme panostaa Sunday Morning Resortissa kulttuuriin. Järjestämme taidenäyttelyitä, konsertteja ja erityisiä kulttuuri&ruoka-teemailtoja. Näistä kerromme erikseen sosiaalisen median kanavissamme ja Pyhätunturin uutisissa heti, kun kukin tapahtuma varmistuu ja on varattavissa.

Vastuullisuus ravintolassamme

Vastuullisuus on meille muun muassa tätä

Pyrimme hankkimaan mahdollisimman paljon raaka-aineista läheltä. Lisäksi kasvatamme itse ja keräämme luonnon antimia.

Meille on myös tärkeää säilyttää pohjoinen puhtaana: vaalimme osaltamme luontoarvoja vastuullisuus ohjelmamme avulla. Siksi ruoka valmistetaan meillä aina vastuullisesti ja luontoa kunnioittaen.

Sunday Morning Resort ja Ravintola Aihki ovat hiilineutraaleja. Meillä on ekologinen lämmitysjärjestelmä ja kuusi hehtaaria omaa metsää, joka toimii hiilinieluna. Ravintolassamme on käytössä kestävät, laadukkaat tekstiilit, jotka huolletaan omassa pyykkihuollossamme välttääksemme kuljetusrasitetta. Kaikki jätteet kierrätetään, ja biojätteet kompostoidaan omissa komposteissa. Näistä saatu multa hyödynnetään jälleen peruna- ja vihannesmaalla joka sijaitsee resortin pihapiirissä. Puutarhassamme käytämme vain luonnonmukaisia lannoitteita.