Sunday Morning Resort 

Liityimme EU:n energiatehokkuussopimukseen 2018. Samana vuonna veimme resortissamme läpi mittavat kehityshankkeet. Koko resorttimme ja huoneistojemme energiankäyttö onkin hyvin pitkälle automatisoitu. Vähennämme energian kulutusta mm. säätämällä lämpötilan ja ilmanvaihdon optimaaliseksi. Nyt käytössämme on energiatehokkaampi, hiilidioksidimittaukseen pohjautuva järjestelmä, jossa on automaattinen ilmamäärien ohjaus sekä lämmöntalteenotto.

Resortillamme on 6 hehtaaria metsää ympärillä, joka tarjoaa oman rauhan lisäksi merkittävän hiilinielun, sitoen vuosittain noin 22 tonnia hiilidioksidia. Teemme myös itse lumityöt omilla koneillamme, jotta hiilijalanjälkemme pysyy sitenkin mahdollisimman pienenä. Asiakkaidemme tarvitsemat kyyditykset järjestämme omalla uudella minibussillamme, jolloin päästöt ovat vähäisempiä taksiin verrattuna.

Olemme sitoutuneita vähentämään lämmityksestä ja energiankulutuksesta johtuvat päästöt niin pieneksi kuin se vain on mahdollista ja taloudellisesti kestävää. Kierrätämme 100 % jätteestämme. Biojätteen kompostoimme ja hyödynnämme omalla kasvimaallamme, jossa käytämme vain orgaanisia lannoitteita.

Saamme suurimman osan lämmitysenergiastamme suoraan omalta tontiltamme tulevasta maalämmöstä sekä useista ilmalämpöpumpuista. Uusimme myös valaistuksen: käytämme markkinoiden tehokkaimpia led-valaisimia. Ravintolamme keittiötiloissa hyödynnämme uusinta ja energiatehokkainta tekniikkaa.

Ravintola Aihki

Ravintolamme raaka-aineet pyrimme tuottamaan ja hankkimaan myös mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Viljelemme ison osan juureksista ja kasviksista omalla tontillamme. Suuren osan käyttämästämme kalasta saamme viereisestä Pyhäjärvestä. Loputkin raaka-aineet hankimme mahdollisimman läheltä meitä. Tällä varmistamme aina mahdollisimman tuoreet ja lähellä tuotetut raaka-aineet sekä mahdollisimman pienet päästöt valmistamastamme ruuasta. Minimoimme ruokahävikin valmistamalla annokset aina tilauksesta asiakkaan toiveet, allergiat sekä ruokavalion huomioiden.

Kaikki huoneistomme ja
palvelumme yleisesti

Liinavaatteemme ovat parhaista luonnonkuiduista tehtyjä ja suoritamme itse kaiken liinavaatehuollon paikan päällä resortissamme. Tämä sekä antaa meille mahdollisuuden työllistää suoraan paikallista väkeä että eliminoi liinavaatteiden kuljettamisesta syntyvät päästöt.
Meille on tärkeää hyödyntää myös uusinta teknologiaa tarjoamissamme palveluissa. Asiakkaidemme käytössä on seitsemän sähköautojen latauspistettä (type 2) sekä sähkömaastopyöriä ulkoiluun. Erityisen ylpeitä olemme sähkömoottorikelkoistamme. Maailmassa vain kahdella muulla toimijalla on nämä täysin äänettömät ja päästöttömät kelkat käytössään asiakassafareihin. Hyödynnämme sähkökelkkojen latauksessa yösähköä ja tulemme tulevaisuudessa hyödyntämään kelkkojamme myös kulutuspiikkien tasaamiseen: purkamalla verkkoon tarpeen vaatiessa, siten edelleen energiankäyttöämme optimoiden.

Järjestämme myös asiakkaillemme erilaisia ulkoiluaktiviteetteja Pyhän alueella yhteistyökumppaneidemme kautta. Kaikki nämä palvelut ovat myös päästöttömiä. Mitä lähempää asiakas saa haluamansa palvelun, sitä vähemmän päästöjä.
Experience Pyhä on 100 % perheomisteinen (Loipon perhe) ja yhtiömme tekee taukoamatta työtä Lapin kestävän matkailun edistämiseksi. Meillä on tärkeää toimia yhdessä ympäristöä ja sen hyvinvointia tukevien yritysten kanssa. Meille yrittäminen ei ole vain tuoton tavoittelua vaan yhteisen hyvän tavoittelua. Olemme nyt ja tulevaisuudessa suomalainen perheyritys ja ylpeitä siitä.

Henkilökuntamme ydin on muodostettu paikallisista, jotka ymmärtävät ja arvostavat Lapin ympäristöä. Suurimman osan palveluista tuotamme itse ja loput yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Luomme Lapin elämään sopivat työsuhteet, jotka mahdollistavat joustavan työskentelyn reilulla palkalla ja työajoilla. Yhteistyökumppaneillemme olemme luotettava ja reilu kumppani, jonka kanssa on helppo toimia.

Toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä on ehdoton tasavertaisuus ihmisten kesken, riippumatta heidän etnisyydestä, uskonnosta, vakaumuksesta tai sukupuolesta. Syrjimistä millään perusteella emme hyväksy.
Meille kestävä kehitys on jatkuvan kehityksen polku. Aina on jotain mitä voimme tehdä paremmin ja kannustamme siihen sekä itseämme, henkilökuntaamme että asiakkaitamme. Investoimme, koulutamme ja opastamme. Vaikka teknologia mahdollistaa kehitysaskeleet ja entistä paremman ympäristön suojelemisen, on lopulta vastuu aina meillä ihmisillä. Pyrkimyksemme onkin, että kehitys lähtee ihmisistä, tekojen muodossa.
Koska haluamme suojella luonnon monimuotoisuutta myös laajemmin, tuemme erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja. Yksi näistä on Afstorin Lappeenrannassa kehitetty aurinkosähköjärjestelmä, joka suunniteltu vähentämään puunpolttoa Afrikassa. Järjestelmän induktiokeittimet tuottavat energiaa muun muassa ruoanlaittoon, valaistukseen ja sähkölaitteiden käyttöön puhtaasti 100 % aurinkovoimalla ja ilman hiilidioksidipäästöjä. Näin asennetut järjestelmät karsivat tarpeetonta puunpolttoa, hiilidioksidipäästöjä ja tarjoavat alueen perheille paremman elintason.