Kommentti
Pyhä-Luosto kansallispuistoon pääset suoraan ulko-oveltasi! Lue vinkit helppoon ja mukavaan retkeen Tiaislaavulle!
Pyhä-Luosto kansallispuistossa on useita laavuja. Nämä erämaiden suojarakennelmat ovat aikojen kuluessa tarjonneet lepopaikkoja kulkijoille kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Tiaislaavu on Pyhän yksi suosituimmista laavuista, eikä suotta. Sinne on helppo kulkea, vaikka perheen pienimpienkin kanssa. Tiaislaavu sijaitsee kauniilla paikalla tunturiaapan eli laajan suoalueen reunalla. Laavulta onkin mahdollista nähdä myös revontulia.

Tiaislaavulle pääset suoraan Parkside Pyhästä erinomaisesti merkittyä ja helppokulkuista reittiä pitkin. Matkaa kertyy yhteen suuntaan noin 2 kilometriä eli 30-45 minuuttia. Toki kannattaa matkan varrella ihailla ikivanhaa tunturimetsää, puiden väleistä pilkottavia Kultakeron ja Ukonhatun tunturilakia sekä uteliaita ja kesyjä kuukkeleita. Nämä Lapin linnut tulevat mielellään syömään kädestä, jos muistat ottaa niille tarjottavaa mukaan. Retkeen saattaakin siis helposti vierähtää monta tuntia :) Tiaislaavulta löydät tulistelupaikan, wc:n sekä polttopuita polttopuuvarastosta. Puut ovat valmiiksi pilkottuja, mutta kannattaa tehdä varastosta löytyvällä kirveellä ns. syttypuita eli pieniä puita, joilla nuotio syttyy helpommin. Olethan varovainen kirveen kanssa.

Kun makkarat on grillattu ja tulen lämmöstä nautittu, muistathan sammuttaa nuotion. Jos olet liikkellä kesäaikaan, ystävällisesti tarkista kulloinen metsäpalovaroitus tilanne. Voimassa olevan metsäpalovaroituksen aikaan avotulen teko on ehdottomasti kielletty.  Varoitustilanteen voi tarkistaa ilmatieteenlaitoksen sivuilta.

Retkeilykartan Pyhätunturin alueelle löydät täältä. Reitti Tiaislaavulle on merkitty sinisellä. Parkside Pyhä sijaitsee aivan sinisen reitin lähtöpisteen vieressä, Huttutuvan alapuolella. (Kartta: Metsähallitus, www.luontoon.fi)

Upeaa retkeä kansallispuistoon!

Lisää kommentti

Email again: