Kommentti

Tunturin laelle hiljaisesti ja päästöttömästi sähkömoottorikelkoilla. Koe täysin uudenlainen luontoelämys!

Pakkasta on juuri sopivasti muutama aste, aurinko paistaa kirkkaasti Pyhäjärven jäälle, luonto on hiljainen. Otamme kelkat esiin Sunday Morning Resortin kelkkatallista, ja käynnistämme kelkat napin painalluksella. Mitään ei kuulu. Täytyy tarkistaa kelkan kojetaulusta, onko kulkuväline päällä. Kaasunpainalluksella kelkka lähtee kevyesti liikkeelle. Ja äänettömästi. Tunne on jännä. Kelkka liikkuu vauhdikkaasti ja reagoi kaasuun nopeasti, mutta mitään ääntä ei kuulu eikä pakokaasu tuoksahda.

Lähdössä matkaan sähkökelkkasafarille Resortilta

Ajelemme Resortin pihasta saunan ohi Pyhäjärven jäälle. Mikä huikaiseva kirkkaus ja upeat näkymät tunturiin! Ihastelemme hetken avautuvaa maisemaa ja tunturien silhuetteja. Suuntanamme ovat Pyhäjärven rannoilta nousevat Soutaja-tunturit. Kiipeämme kelkoilla hiljalleen ja rauhallisesti meidän yksityiskäytössä olevaa uraa pitkin kohti Soutajan lakea. Sieltä näkee kauas. Tuolla on Noitatunturi ja Laakakero, Pyhän laskettelukeskuksen rinteillä voi melkein nähdä laskijat. Toisessa suunnassa avautuu Mairivaara ja Savukosken tunturit.

Kapuamassa sähkömoottorikelkoilla tunturin huipulle

Istumme kelkkojen päällä hiljaisina. Ei tee mieli puhua. Luonto houkuttelee hiljaiseen ihailuun.

Ihailemassa maisemia eSledeillä tunturin huipulla

Paluumatkalla Resortille poikkeamme Soutajan kodalle, teemme tulet ja nautimme nokipannukahvit nuotion ritinää kuunnellen. Hämärä alkaa hiipiä, on aika suunnata kohti kotia ja Resortilla odottavaa illallista.

Pyhätunturin ja Pyhäjärven upeat maisemat talviaikaan

Vielä on ajomatka Pyhäjärven jään yli. Kultakero värjäytyy auringonlaskun punaiseen ja oranssiin. Järven toisella puolella pilkottaa Sunday Morningin kutsuvat valot ja lämpö.

Lisää kommentti

Email again: