Sami Tallberg & Aihkin Villiruokaillallinen 28.3.25
Tervetuloa ainutlaatuiselle villiruokaillalliselle Ravintola Aihkiin! Tällä kertaa keittiössämme vierailevana tähtenä loistaa yksi Suomen tunnetuimmista villiruoan lähettiläistä, palkittu keittiömestari Sami Tallberg. Hän on omistanut uransa luonnon inspiroiman gastronomian kehittämiselle ja villiruoan ilosanoman levittämiselle. Tallbergin elämäntehtävänä on jakaa ikiaikaista luontoyhteyden ja ravinnetiheän, herkullisen villiruoan merkityksellisyyttä niin kanssakulkijoille kuin suomalaisen gastronomian kulmankivenä.
Illallinen tarjoaa Pyhä-Luoston vieraille harvinaisen tilaisuuden päästä kokemaan villiruoan aistikas, herkullinen ja ravitseva vaikutus.
Villiruokaelämys
Villiruokaillallisen 3-ruokalajin menu syntyy Tallbergin ja Aihkin keittiömestarin Ronni Hedegaardin yhteistyönä. Menu hyödyntää kauden parhaita raaka-aineita ja luonnon antimia luodakseen yllätyksellisen ja ennen kaikkea herkullisen illalliskokonaisuuden. Maalis-huhtikuun taitteessa kevään ehdottomia sesonkiherkkuja ovat villikalojen mädit ja itse kala, jotka saavat rinnalleen villisieniä ja -yrttejä, jotka luovat harmoniset kehykset aterialle.
Tule tapaamaan Sami Tallbergia ja kokemaan, kuinka luonnonläheinen ruoka voi olla paitsi gastronominen elämys, myös hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa tukeva valinta.
Kuka on Sami Tallberg?
Sami Tallberg (s. 1976) on palkittu suomalainen keittiömestari, ruokakirjailija ja villiruoan pioneeri. Hän on tunnettu erityisesti luonnonantimien, kuten villiyrttien, villisienten ja luonnonkalan, asiantuntijana sekä intohimoisena sesonkiraaka-aineiden hyödyntäjänä.
Tallbergin ura alkoi Lontoossa, missä hän työskenteli arvostetuissa ravintoloissa, kuten The Ivy ja Rivington Grill Shoreditch, ja omaksui villiruoan filosofian yhteistyössä maailmankuulun villiruoka-asiantuntija Miles Irvingin kanssa. Vuonna 2008 hän palasi Suomeen, jossa hän on ollut edelläkävijä villiruoan integroimisessa moderniin gastronomiaan. Hän on työskennellyt mm. Ravintola Careliassa, hotelli Kämpin Signe-ravintolassa ja ollut mukana kehittämässä useita ravintolakonsepteja.
Tallberg on myös kansainvälinen luennoitsija, konsultti ja villiruoan sanansaattaja, joka on järjestänyt ruokakursseja ja tapahtumia yli 20 maassa. Hänen kirjansa, kuten Villiyrttikeittokirja, ovat saavuttaneet laajaa suosiota ja vakiinnuttaneet hänen asemansa luonnon inspiroiman ruoan asiantuntijana.
Tallbergin työtä on palkittu useilla kunnianosoituksilla, kuten Finland Prize -palkinnolla vuonna 2012, ja hänet on nimetty Suomen villiruoan lähettilääksi vuosina 2012–2016.
Tapahtuman tiedot
Päivämäärä: Perjantai 28.3.2025
Kaksi kattausta: Kello 18.00 & 20.00
Hinta: 71€ / hlö
Varaa pöytäsi: aihki@experiencepyha.fi, +358 41 318 8876 tai varauskalenteristamme.
Paikkoja on rajoitetusti – varmista oma elämyksesi ajoissa! Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot varauksen yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan luonnon inspiroimasta illallisesta tunnelmalliseen Ravintola Aihkiin!
Pöytävaraukset
Villiruokaillallinen Aihkissa
Amuse
1. Villisieniä ja kaurahelmiä
2. Villikalaa ja Petronella-kastiketta
3. Mesiangervokreemiä, vadelmaa ja kahvipapua
Tallbergin villiyrttiteetä