Sami Tallberg & Aihkin Villiruokaillallinen 28.3.25

Tervetuloa ainutlaatuiselle villiruokaillalliselle Ravintola Aihkiin! Tällä kertaa keittiössämme vierailevana tähtenä loistaa yksi Suomen tunnetuimmista villiruoan lähettiläistä, palkittu keittiömestari Sami Tallberg. Hän on omistanut uransa luonnon inspiroiman gastronomian kehittämiselle ja villiruoan ilosanoman levittämiselle. Tallbergin elämäntehtävänä on jakaa ikiaikaista luontoyhteyden ja ravinnetiheän, herkullisen villiruoan merkityksellisyyttä niin kanssakulkijoille kuin suomalaisen gastronomian kulmankivenä.

Illallinen tarjoaa Pyhä-Luoston vieraille harvinaisen tilaisuuden päästä kokemaan villiruoan aistikas, herkullinen ja ravitseva vaikutus.

Illan kulku ja saapumisohjeet

Tapahtuma alkaa klo 18.30, jolloin Sami Tallberg esittelee illan teemaa ja villiruoan merkitystä. Tämä alkuinfo pidetään englanniksi.

  • Saapuminen klo 18.30: Mikäli haluat osallistua info-osuuteen ja syventyä villiruoan filosofiaan, saavu paikalle ennen klo 18.30.
  • Saapuminen klo 19.00: Voit myös saapua suoraan illalliselle klo 19.00, jos haluat keskittyä vain ruokailuun. Tämän jälkeen saapuminen ei ole mahdollista.

Villiruokaelämys

Villiruokaillallisen 3-ruokalajin menu syntyy Tallbergin ja Aihkin keittiömestarin Ronni Hedegaardin yhteistyönä. Menu hyödyntää kauden parhaita raaka-aineita ja luonnon antimia luodakseen yllätyksellisen ja ennen kaikkea herkullisen illalliskokonaisuuden. Maalis-huhtikuun taitteessa kevään ehdottomia sesonkiherkkuja ovat villikalojen mädit ja itse kala, jotka saavat rinnalleen villisieniä ja -yrttejä, jotka luovat harmoniset kehykset aterialle.

Tule tapaamaan Sami Tallbergia ja kokemaan, kuinka luonnonläheinen ruoka voi olla paitsi gastronominen elämys, myös hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa tukeva valinta.

Kuka on Sami Tallberg?

Sami Tallbergin henkilökuva: Polina Korolev

Sami Tallberg (s. 1976) on palkittu suomalainen keittiömestari, ruokakirjailija ja villiruoan pioneeri. Hän on tunnettu erityisesti luonnonantimien, kuten villiyrttien, villisienten ja luonnonkalan, asiantuntijana sekä intohimoisena sesonkiraaka-aineiden hyödyntäjänä.

Tallbergin ura alkoi Lontoossa, missä hän työskenteli arvostetuissa ravintoloissa, kuten The Ivy ja Rivington Grill Shoreditch, ja omaksui villiruoan filosofian yhteistyössä maailmankuulun villiruoka-asiantuntija Miles Irvingin kanssa. Vuonna 2008 hän palasi Suomeen, jossa hän on ollut edelläkävijä villiruoan integroimisessa moderniin gastronomiaan. Hän on työskennellyt mm. Ravintola Careliassa, hotelli Kämpin Signe-ravintolassa ja ollut mukana kehittämässä useita ravintolakonsepteja.

Tallberg on myös kansainvälinen luennoitsija, konsultti ja villiruoan sanansaattaja, joka on järjestänyt ruokakursseja ja tapahtumia yli 20 maassa. Hänen kirjansa, kuten Villiyrttikeittokirja, ovat saavuttaneet laajaa suosiota ja vakiinnuttaneet hänen asemansa luonnon inspiroiman ruoan asiantuntijana.

Tallbergin työtä on palkittu useilla kunnianosoituksilla, kuten Finland Prize -palkinnolla vuonna 2012, ja hänet on nimetty Suomen villiruoan lähettilääksi vuosina 2012–2016.

Tapahtuman tiedot:

Päivämäärä: Perjantai 28.3.2025
Hinta: 71€ / hlö
Saapumisajat:
  • Klo 18.30: Osallistujat, jotka haluavat kuulla Sami Tallbergin info-osuuden (englanniksi)
  • Klo 19.00: Suoraan illalliselle saapuvat

Varaa pöytäsi: aihki@experiencepyha.fi, +358 41 318 8876 tai varauskalenteristamme.

Paikkoja on rajoitetusti – varmista oma elämyksesi ajoissa! Ilmoitathan mahdolliset erityisruokavaliot varauksen yhteydessä. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan luonnon inspiroimasta illallisesta tunnelmalliseen Ravintola Aihkiin!

Pöytävaraukset

      

Villiruokaillallinen Aihkissa

Amuse

1. Villisieniä ja kaurahelmiä

2. Villikalaa ja Petronella-kastiketta

3. Mesiangervokreemiä, vadelmaa ja kahvipapua

Tallbergin villiyrttiteetä